måndag 15 juni 2009


Resten av besättning kom ner vid 17.30 tiden då for vi iväg och handlade mat och annat för ca 90 £ flera kassar visste man inte bättre kunde man tro vi ska vara ute i flera veckor :)

ja då är klockan 20,41, har precis tagit oss igenom slussen och ligger på andra sidan och väntar på att få fylla upp reservdunkarna med diesel, tyvärr ligger vi på felsida för tankning då det är många båtar som ska iväg ikväll.

vi beräknar påbörja seglasten om ca 15 minuter nästa stopp Dover vid lunchtid imorgon tisdag.
Ändarde planer vi gick från Pourtsmouth upp en bit med Engelska kanalen för att sedan tillbringa mellan 8-10 timmar på öppet hav direkt mot donquerky som vi anlände ca 22 tiden. kraftiga vindar samt vågor mellan 3-5 m under sennatten knäckte vi profilen till Rullstoren vi höll mellan 7-9 knop.


Utanför Calais blev vi kontaktade av Frensh coastcard och de vissade en skylt CHo8 VHF vi blev anropade och skulle uppge destination samt varifran 15 min sedan blev vi uppkallade igen då de talade om att de skulle borda våran båt, 5 personer forsade fram i den lilla ribbåten de hade lagt i sjön. kontroll av alla papper på båten pass genomsökning av båten m.m ca 1,5 timme blev de ombord när sedan allt var klart önskade de oss en trevlig resa.
keep in touch.

xoxo wasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar