lördag 20 juni 2009

Lördagen den 20 juni


seglade hela dagen la till i Ijmuiden i Holland vid 23-tiden på torsdagskvällen, här kan vi snacka fina hamnar allting är uppmärkt och i det bästa skick. Efter en god natts sömn vilken var väl behövlig efter dramatiken natten innan så var vi då på väg igen.

Satte kurs mot Amsterdam , friska vindar gör att vi valt gå genom kanalerna i Holland 100 meter breda , kor o får går o betar på båda sidor om kanalerna luktar kossa:) lång väg. Hamnarna är otroligt stora i går seglade vi 8 timmar genom en hamn

Har passerat Lemmer på väg mot Frisiska öarna , mötte en svensk båt Emilie (den enda svenska båt vi mött på hela resan så här långt) jag ringde upp dom på kommunikationsradion det visade sig att dom var på väg hem från Västindien till Sundsvall .
ligger och guppar nu i en av kanalerna , slussen skulle stänga klockan 19.00 vi anlände 18.40 då var den redan stängd:(, det visade sig senare att bro nr 2 vi skulle igenom bara hade en maxhöjd på 6 m så då var det bara att lägga i backen och backa ut igen och gå in ett annat håll, så som sagt nu får vi ligga här tills i morgon kl 9.00 öppnar slussarna igen, vi har ca 40 sjömil kvar här igenom, sen är det öppet hav igen och vi hoppas på fint väder och gynsamma vindar.
När vi skulle parkera båten i gästhamn så skulle djupet vara ca 2m men hmmm de har plogat dåligt helt plötsligt började djupmätaren tjuta, 1.6-1.3 på en båt som sticker 1.75 ja ni kan ju själva räkna ut resultatet.
Vi skickar det tyngsta vi har ut på bommen för att båten skall kränga medan jag lägger i full back på alla 27 Hkr motor tjuter och efter några minuter har vi kommit loss.


Vi räknar med att komma till Kielkanalen i morgon söndag ,sen har vi 10-11 timmar igenom den .
xoxo Wasse

1 kommentar:

  1. Hallå Wasse! Har du dukat under eller hur går det? Vi behöver bli mer uppdaterade om vad som händer.....Skriv!

    SvaraRadera